Portal
Lokale overheden

Betrouwbare & snelle connectiviteit voor lokale overheden

Contact

Meer weten over onze oplossingen?

We helpen u graag verder.

Door de verdere digitalisering van lokale overheden worden thema’s als connectiviteit, security en snelheid steeds belangrijker. Het uploaden en delen van documenten dient daarbij soepel en veilig te verlopen, zonder in te leveren op snelheid. Om gemeenten hierin te ondersteunen werkt PinkRoccade Publiekszaken intensief samen met Enable U (integratiespecialist op het gebied van digitale verbindingen) om met behulp van DCspine (interconnectieplatform voor datacenters) datacenters rechtstreeks te koppelen.

Een veilige en snelle verbinding die altijd beschikbaar is

Overheidsdiensten zoals iBurgerzaken die veel door lokale overheden gebruikt worden, lopen via Enable U. Door vanuit het datacenter direct te koppelen naar het datacenter van de gemeente ontstaat er een veiligere, flexibele én snelle verbinding die altijd beschikbaar is. Een groot voordeel is dat hierdoor het aantal “hops” voor iedere transactie vermindert en deze uitgevoerd worden alsof transacties binnen hetzelfde datacenter plaatsvinden.

“DCspine biedt een veilige en gesloten omgeving om data te transporteren tussen meerdere externe partijen en datacenter locaties. Dit biedt ons een veilige omgeving waar wij meerdere externe koppelingen kunnen beheren. Door korte lijnen tussen PinkRoccade Publiekszaken en DCspine, kan er snel geschakeld worden en zijn we verzekerd dat mogelijke bottlenecks snel verholpen zijn. Het regelmatige en persoonlijke contact zorgt ervoor dat er een goede match is tussen DCspine en PinkRoccade Publiekszaken.”,  aldus Remko. 

Referentcase volgt binnenkort

Ben je benieuwd naar hoe een gemeente deze samenwerking ervaart? Binnenkort publiceren wij een praktijkverhaal waarin we dieper ingaan op onze werkwijze als het gaat om betere connectiviteit voor lokale overheden. 

Wil je meer weten over deze samenwerking en wat dat voor jouw gemeente kan betekenen? Neem dan gerust contact op met Jesse Gerritsma via Jesse.gerritsma@dcspine.nl of vul het contactformulier in.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte rondom alle ontwikkelingen