Portal
KTO
22 apr. 2021

DCspine KTO 2020 – Klanten beoordelen DCspine diensten met een 8!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte rondom alle ontwikkelingen

Waarom een jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek?

Hoewel we regelmatig feedback ontvangen en onder andere meten op individuele support tickets, geloven we dat klanttevredenheid moet worden gemeten als een verzameling van interacties. Een jaarlijkse uitvraag is voor ons een krachtigere indicator van het algehele succes.

Het resultaat

Klanten hebben DCspine gemiddeld met een 8 beoordeeld en 80% van de respondenten beveelt DCspine aan andere bedrijven. De beoordeling vond onder andere plaats op servicekwaliteit, leveringssnelheid, probleemopvolging en -oplossing, functionele en technische kennis.

Verbetering

Wij nemen feedback ter harte en zullen komend jaar ontwikkelen op het gebied van facturatie en beschikbare informatie in onze portal. Daarnaast zullen we ons continue blijven richten op innovatie en groei van ons netwerk om ons platform relevanter voor onze klanten te maken.

Over DCspine

DCspine is een interconnectieplatform dat connectiviteit biedt tussen meer dan 76 datacenters in de Benelux en binnenkort in Frankfurt. DCspine is gebouwd op het betrouwbare glasvezel netwerk van Eurofiber, is volledig redundant en biedt hoge en schaalbare bandbreedtes. DCspine maakt het makkelijk om op een flexibele manier verbindingen op te zetten richting public cloud, het internet en direct tussen IT providers en organisaties. Met het grote bereik van het platform biedt DCspine haar klanten flexibiliteit richting de toekomst.

DCspine KTO 2020
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte rondom alle ontwikkelingen