Portal
DCspine - Maincubes
19 feb. 2021

DCspine sluit maincubes aan op haar 100 Gbit network backbone

 Vanaf nu kunnen klanten van maincubes en DCspine gemakkelijk gebruik maken van de wederzijdse datacenter- en connectiviteitsdiensten.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte rondom alle ontwikkelingen

Het AMS01 Datacenter van maincubes op Schiphol-Rijk is het eerste OCP Ready™ Datacenter in Continentaal Europa. Hiermee voert maincubes een unieke propositie ten opzichte van andere datacenters in Nederland en Europa. Vanaf nu kunnen klanten van maincubes en DCspine gemakkelijk gebruik maken van de wederzijdse datacenter- en connectiviteitsdiensten.

“Door de modernisering van maincubes AMS01 heeft DCspine de vraag naar verbindingen naar maincubes zien toenemen. We zijn blij met de uitbreiding en verwachten snel de eerste klanten aan te sluiten.” geeft Jan Michiel Berkel, managing director van DCspine aan.

Joris te Lintelo, vice president van maincubes, vult aan: “maincubes is een sterk geconnecteerd datacenter. DCspine biedt met haar flexibele en snelle dienstverlening extra mogelijkheden aan onze klanten en prospects. Onze klanten kunnen hierdoor sneller live gaan en makkelijker hun IT infrastructuur aanpassen vanuit of naar het maincubes datacenter.”

Voor klanten die in maincubes een verbinding van DCspine gaan afnemen is de fiber cross connect (van DCspine naar het klant rack) gedurende de eerste 12 maanden gratis en zonder eenmalige installatiekosten. Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier om deze mogelijkheid te benutten. Informeer naar de mogelijkheden

maincubes

maincubes is een 100% Europese en onafhankelijke datacenter operator met datacenters in Frankfurt en Amsterdam. maincubes hecht veel waarde aan (technische) flexibiliteit, data soevereiniteit en duurzaamheid. Het AMS01 datacenter heeft afgelopen jaren een sterke upgrade afgerond. Het datacenter is volledig gemoderniseerd en heeft 4.400m2 vloerruimte met een maximale stroomdichtheid van 20 kW per rack. Het datacenter ligt op een strategische locatie en richt zich zowel op nationale als internationale klanten.

Overeenkomstige visie

DCspine en maincubes sluiten qua visie sterk op elkaar aan. maincubes positioneert zich als carrier neutraal datacenter met een sterke focus op Open Compute. Het Open Compute principe sluit naadloos aan op de Open Networking principes waar DCspine zich op baseert. De uitgangspunten van deze bewegingen, die gericht zijn op goede interconnectie met externe partijen, creëren een verhoogde flexibiliteit, efficiëntie en schaalbaarheid waardoor klanten betere prestaties en snellere innovatie kunnen bewerkstelligen.

OCP Ready

Als OCP Ready™ datacenter levert maincubes AMS01 de verbeterde flexibiliteit en prestaties van OCP naast de bestaande geavanceerde technologie, hogere vermogensdichtheden in kW en verbeterde energie-efficiëntie. maincubes bouwt voort op de belofte om de adoptie van OCP en innovatie voor datacenters te bevorderen. Het datacenter in Schiphol-Rijk is tevens de locatie van het Europese OCP Experience Center, waar CIO’s, CTO’s, ICT-managers en datacentermanagers zelf kunnen ervaren welke voordelen de principes van OCP bieden voor hun organisaties. In het Experience Center kunnen ze ook OCP-oplossingen testen en uitproberen voor hun specifieke situaties.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte rondom alle ontwikkelingen