Portal
Unix Solutions
01 okt. 2019

Eurofiber lanceert innovatief connectiviteitsplatform DCspine in België

Vandaag lanceert Eurofiber zijn online platform voor flexibele datacenter connectiviteit DCspine, in België. Eurofiber is hiermee de eerste en enige aanbieder van deze dienstverlening in België en bevestigt hiermee zijn rol als innovator op de Belgische glasvezelmarkt.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte rondom alle ontwikkelingen

Vandaag lanceert Eurofiber zijn online platform voor flexibele datacenter connectiviteit DCspine, in België. Eurofiber is hiermee de eerste en enige aanbieder van deze dienstverlening in België en bevestigt hiermee zijn rol als innovator op de Belgische glasvezelmarkt. Met DCspine kunnen klanten eenvoudig zelf online de connectiviteit tussen datacenters regelen en hebben zij flexibel toegang tot hun data en diensten alsof deze in één omgeving draaien. Per direct zijn zes datacenters in België aangesloten en de verwachting is dat dit de komende periode verder wordt uitgebreid.

Snel, schaalbaar en flexibel

DCspine levert oplossingen die sneller, schaalbaarder en flexibeler zijn dan de reeds bestaande. ‘DCspine is een unieke dienst en het betreft dan ook een primeur op de Belgische markt voor datacenters’, zegt directeur Hans Witdouck van Eurofiber. ‘Het connectiviteitsplatform onderscheidt zich door zijn diensten via een online model en on-demand aan te bieden. Klanten hebben de mogelijkheid 24/7 te bestellen via de self service online portal. Daarnaast bieden we hoge capaciteitsverbindingen tot 100 gigabit per verbinding, werken we met flexibele contractvoorwaarden en zijn cloudservices van derde partijen direct beschikbaar op voorgeconfigureerde poorten. Met deze eigenschappen sluit het naadloos aan op de behoefte in de markt met zijn sterke groei van clouddiensten.’

Nederlands succes in België evenaren

DCspine is twee jaar geleden ontwikkeld door Eurofiber Group en in Nederland geïntroduceerd. Het platform kent inmiddels meer dan 100 klanten en heeft bewezen verschil te kunnen maken door het volledig geautomatiseerde model dat beter ingericht is op hedendaags gebruik dan de traditionele netwerken. Jan Michiel Berkel, director DCspine: ‘We zijn blij met de zeer positieve reacties van onze klanten op de innovatieve manier waarop wij werken. Ik ben er fier op dat we onze diensten nu ook in België mogen aanbieden.’

Met de komst van zes datacenters in België komt het aantal gekoppelde datacenters van DCspine op 69. De komende jaren wordt het platform verder uitgebouwd met nieuwe functionaliteiten en wordt het aantal aangesloten datacenters en partners systematisch uitgebreid.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte rondom alle ontwikkelingen