Portal
Artikel - trends en ontwikkelingen cloudconnectiviteit
16 mei 2019

Interconnectiviteitsplatform DCspine sluit zestigste datacenter aan

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte rondom alle ontwikkelingen

Eurofiber Group liet in 2017 dochteronderneming DCspine het licht zien. Sinds de introductie heeft het platform, gedreven door de sterke groei van clouddiensten en het ontstaan van nieuwe IT-ecosystemen die vanuit datacenters opereren, een explosieve groei gerealiseerd. Een recente mijlpaal was de aansluiting van het Maastrichtse datacenter van energieleverancier ENGIE Services. Hiermee staat de teller inmiddels op zestig datacenters in Nederland en België.

‘Real time’ schaalbare connectiviteit

DCspine (www.dcspine.nl) is een volledig geautomatiseerd online platform dat datacenters netwerkconnectiviteit biedt op basis van de laatste software defined network technologie. DCspine kan gezien worden als de virtuele “meet-me-room” van alle geconnecteerde datacenters. Via het platform is het mogelijk om net zo makkelijk tussen datacenters te connecteren als binnen één afzonderlijk datacenter. De propositie is 24×7 leverbaar via een online portal en de diensten zijn direct operationeel na afronding van het bestelproces. ‘Real time’ kunnen één of meerdere verbindingen worden besteld, op- en afgeschaald, aangepast of opgezegd.


IT en cloud

DCspine richt zich op IT en cloudleveranciers die vanuit het datacenter opereren, zoals providers die cloud, hosting en managed services aanbieden. Daarnaast gaat het om organisaties die zelf of namens klanten actief zijn in netwerkdiensten en andere connectiviteitsoplossingen. Deze partijen vinden het met name prettig dat DCspine op bijna alle belangrijke locaties aanwezig is en daar binnen een dag kan leveren. Dat maakt dat connectiviteit geen bottleneck meer is bij het opleveren van een project of dienst. Daarnaast maken de flexibele contracten op dagelijkse basis het mogelijk dat men de business case voor zichzelf of namens eindklanten sneller rond kan krijgen dan eerder het geval was.

DCspine wordt onder andere ingezet om nieuwe klanten aan te sluiten in datacenters, direct te koppelen met internetknooppunten of public cloud diensten of redundantie te creëren ten opzichte van een huidige leverancier. Daarnaast wordt het DCspine platform ook gebruikt voor kortlopende migratietrajecten of in onzekere business cases waar de behoefte aan bandbreedte op de verbinding nog onduidelijk is.

 

Op dagbasis betalen voor afgenomen capaciteit

DCspine is 24×7 te bestellen via de self service online portal. DCspine hanteert volledig flexibele contractvoorwaarden waardoor op dagelijkse basis verbindingen kunnen worden besteld, gewijzigd of opgezegd. Er wordt alleen voor de afgenomen capaciteit en dagen gefactureerd. In alle 60 datacenters in Nederland en België zijn dezelfde connectiviteitsdiensten beschikbaar met snelheden vanaf 100mbit tot en met 100gbit. Daarnaast biedt DCspine direct toegang tot cloud services op voorgeconfigureerde poorten, zoals Microsoft Azure en Amazon Web Services en partnerservices van bijvoorbeeld AMS-IX en de NaWas, de non-profit Nationale Wasstraat tegen DDoS-aanvallen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte rondom alle ontwikkelingen